dimarts, 31 de maig del 2016

Blog materials projecte Respira i aprèn.

Cris Cosials, que ja fa una pila d'anys que col·labora amb el CRP en la formació del professorat, ens fa arribar la pàgina https://respiraiapren.wordpress.com/ .

Com explica, Respira i aprèn és una proposta que forma part del projecte de Teatre a les Escoles que s’està portant a terme des de l’IMET (Institut Municipal d’Educació de Tarragona) i amb el recolzament del CRP (Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès) en la formació del professorat i l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació) en l’elaboració dels materials de treball. Aquesta pàgina web integra tots els recursos creats en una sèrie de seminaris i cursos dedicats al programa “Respira i apren”. Més de 500 mestres han participat en els cursos de formació organitzats pel Centre de Recursos del Tarragonès. En algun d’ells i a través de l’Institut de Ciències d’Educació de la Universitat Rovira i Virgili s’han format diferents grups de treball a partir dels quals s’han creat els recursos que hi ha a la web.. 

A la pàgina, en format blog, hi podeu trobar tota la informació sobre el programa, documentació, materials, dinàmiques, experiències, etc. No deixeu de veure-la, val molt la pena.

dimecres, 25 de maig del 2016

Curs: Socialització preventiva de la violència de gènere i del bullying als centres educatius.

L'Associació de Professorat Odissea amb la col·laboració del CRP del Tarragonès, organitza, a l'ESC Mediterrani de Campclar, del 4 al 6 de juliol, de 10 a 14 hores, la formació: Socialització preventiva de la violència de gènere i del bullying als centres educatius.

La finalitat de l'activitat és la prevenció de la violència des de les primeres edats i en especial com afrontar aquesta qüestió als centres educatius. 

La participació a l'activitat té un cost simbòlic de 10 euros. Més informació i inscripció a la pàgina http://odisseaeducacio.org/?p=676

Des del Pla de Formació de Zona podeu fer la inscripció fins el 24 de juny, cercant l'activitat per codi (7091621709) a la pàgina web de formació

dijous, 5 de maig del 2016

Curs Eines pràctiques per a la gestió i la prevenció de conflictes a Roda de Berà

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, organisme del Departament de Justícia, organitza a Roda de Berà el curs: Eines pràctiques per a la gestió i la prevenció de conflictes. L'activitat està adreçada a professionals de Serveis Socials, Joventut, Ensenyament, Cultura, etc. 

Els objectius d'aquest curs són revisar alguns aspectes conceptuals entorn del conflicte i donar als professionals eines que els permetin analitzar-lo i gestionar-lo de manera constructiva. Tot això, tenint els adolescents i els joves com a població de referència per a la intervenció. Durant el curs es treballarà en format de taller i s'aprofundirà en la pràctica a partir de casos reals i concrets proporcionats pels mateixos alumnes. Activitat gratuïta. Més informació, programa i inscripció a la pàgina web

dimecres, 4 de maig del 2016

Projecte Cinema en curs, convocatòria 16/17. Termini 13 de maig

S'ha publicat la convocatòria per participar en el Projecte Cinema en curs, edició 16/17. L’any vinent arriba a la seva 12a edició i s’ha obert convocatòria per a tots els centres de titularitat pública de Catalunya. El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el divendres 13 de maig.
Cinema en curs és un programa de pedagogia del cinema i amb el cinema, estructurat a partir de tres eixos:
  • Els tallers amb alumnat d’entre 4t de primària i 1r de Batxillerat i Cicles Formatius, impartits dins l’horari lectiu per un equip de docents i un cineasta que participa setmanalment de les sessions.
  • La formació dels docents.
  • L’elaboració de propostes, metodologies i recursos que són compartits per tots els participants.

Podeu accedir a les bases de la convocatòria per participar al projecte des del següent enllaç: http://www.cinemaencurs.org/convocatoria-per-participar-a-cinema-en-curs-2016-2017/
Si voleu endinsar-vos una mica més en el projecte, podeu veure el dia a dia dels tallers d’enguany a: http://www.cinemaencurs.org/diari/ca/diari-dels-tallers
Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de mail o telèfon: abaoaqu@abaoaqu.org / 93.285.31.81.

Comparteix