dilluns, 16 de març del 2015

Dia de la poesia catalana a internet

El 17 de març fem una crida a emplenar la xarxa de versos catalans: celebrem el Dia de la poesia catalana a internet, una iniciativa (impulsada per la UOC des del 2011) que vol fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n'és de valorada i estimada pels seus lectors.

Let’s Clean

Els dies 8, 9 i 10 de maig se celebra a tot Europa aquest gran esdeveniment que porta per lema Let’s Clean up Europe!. Aquesta campanya consisteix en la realització d’accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans.

Una operació de neteja dóna resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres…), per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, l’acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l’efecte dels comportaments incívics.

Poden participar les administracions públiques, empreses, associacions, escoles, o universitats que així ho desitgin, organitzant una operació de neteja. I els ciutadans, a través de la seva participació directa en aquestes activitats.

Els organitzadors rebran un kit de material logístic (bosses de ràfia reutilitzable, guants protectors i armilles). Les inscripcions s’obren dimarts  10 de març fins al dia 15 d’abril, el material disponible es lliurarà per ordre d’inscripció d’activitat i fins a exhaurir les existències. 

Us animem doncs a organitzar una operació de neteja en un espai natural proper!

  Formulari d'inscripció: http://sdr.arc.cat/prevencio/GetLoginPrevencio.do
   Informació i material addicional:  www.arc.cat/letscleanupeurope
   Hashtag de la campanya #cleanupEurope i #letscleanupCAT

dimecres, 11 de març del 2015

Dia mundial de l'aigua

Amb motiu de la celebració, el proper 22 de març del Dia Mundial de l'Aigua, el CRP del Tarragonès va elaborar aquest monogràfic: Les mil i una aigües, sobre la principal  font de vida, part essencial del nostre planeta, de la qual depèn directament  la subsistència de totes les espècies. Hi trobareu tota mena d'activitats, informacions, recursos didàctics teòrics i pràctics per a tots els nivells 

21 de març, Dia Mundial de la Poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la ILC, amb la col·laboració de diverses, celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana.

Comparteix