dimecres, 25 de febrer del 2015

Trobada Bibliomèdia: La biblioteca escolar digital

El 14 de març, de 9 a 14 hore, al CRP Sarrià-Sant Gervasi, c/ Bertran 41 BCN, Trobada Bibliomèdia: la biblioteca escolar digital. Podeu veure el programa aquí
Us podeu inscriure aquí

El Grup Bibliomèdia és un àmbit de treball de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya format per persones dedicades a l’educació, que treballem per a l’establiment i consolidació de la biblioteca escolar en centres educatius d’infantil, primària i secundària.
Des del curs 2010-11 hem dedicat els nostres esforços a la reflexió i elaboració d’un document sobre La biblioteca escolar i la competència informacional, el manteniment del web Competència informacional a l’aula i del web site Biblioteca escolar: experiències i recursos per a la competència informacional.

Jornades d'educació i creativitat

La Demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies organitza les terceres Jornades d'Educació i Creativitat.

Les Jornades es realitzaran a l'Espai Jove KESSE de Tarragona, els dimecres 4, 11 i 18 de març, a les 18.00hLa inscripció és gratuïta i la podeu formalitzar en el següent enllaç on també trobareu el programa de l'activitat.

divendres, 20 de febrer del 2015

Setmana de la igualtat: dones i esport

Setmana de la igualtat: dones i esport
El Consell Esportiu del Tarragonès, conjuntament amb el suport de diferents entitats, escoles i ajuntaments de la comarca, es programa un ampli ventall d'activitats esportives de temporalitat setmanal dins dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona (8 de març). Es pretén fer visible la presència de les dones en l’àmbit de l’esport, on estan minoritàriament representades, i presentar un servei on poden trobar tota la informació que necessitin per avançar cap al foment de la seva pràctica esportiva.

Informació i inscripcions via aquesta adreça

Es programen diferents activitats esportives dirigides i desenvolupades pel col·lectiu de dones:

Jornades de portes obertes a diferents instal·lacions esportives de la comarca.
Cursa d’orientació femenina.
Sessions d’iniciació a diferents modalitats esportives.
Gimcanes de participació familiar.
Sessions d’expressió corporal i danses.
Activitats al medi aquàtic.
Altres activitats programables obertes a les diferents col·laboracions.

Jornada "To flip or not to flip"

Trobada pedagògica i d'intercanvi d'experiències convocada pel grup Active Learning Educations Network. 
Data:  4 de març de 2015, de 17,30 a 21 hores
Lloc:  Campus Catalunya de la URV
            Avda. Catalunya, 35 - TARRAGONA
            Aula 502 (i 503)


Activitat reconeguda pel Departament d'Ensenyament a través de l'ICE URV (codi 7000120021 http://www.xtec.cat/web/formacio/gestio/cercador_activitats, amb una certificació de 6 hores.
Requisits per a la certificació: assistència a les sessions presencials i realització d'una tasca prèvia per preparar el workgroup i reajustament de la tasca en funció del seu desenvolupament.

Programa:

17.30 h. Presentació de la Jornada i del Grup de Treball "Active Learning Educations Group", a càrrec de Francesc Seritjol (coordinador del Grup).

17.40 h."Elements pràctics per a flippejar una classe: eines i recursos", a càrrec de Xavier Suñé(CRP del Tarragonès / Àrea TAC Departament d'Ensenyament).

18.15 h. Experiència d'èxit 1: "Flipped Classroom a l’Educació Secundària", a càrrec de Manel Trenchs (Escola Pia Santa Anna de Mataró).

18.35 h. Experiència d’èxit 2: "Flipped Classroom a en la formacio d’adults", a càrrec de Joan Padrós (CFA Palau de Mar de Barcelona).

19.00 h. Workgroups simultanis: "Qüestions pràctiques i programació de sessions Flipped Classroom".

20.00h. Taula de rodona: "Flipped Classroom en diversos contextos educatius a l’Educació Primària".
El grup de treball ALEN (Active Learning Educations Network) està format per persones procedents de diversos camps, tots ells relacionats amb l'educació en les diverses etapes que la conformen.

El grup es troba immers en l'estudi de l'aplicació a l'aula del mètode Flipped Classroom i el resultat d'aquesta implementació tant en el procés d'ensenyament-aprenentatge com en els resultats educatius dels alumnes.

Fruit d'aquest estudi, unes de les accions que s'ha cregut oportú realitzar és organitzar aquesta jornada d'intercanvi d'experiències i de reflexió sobre el mètode Flipped Classroom, podent així millorar la seva posada en pràctica a l'aula.

dimecres, 18 de febrer del 2015

“Taller de Bàdminton" per a professorat d'Educació Física

“Taller de Bàdminton" per a professorat d'Educació Física"
El proper dissabte, 21 de febrer de 2015 al Pavelló Municipal del Morell, de 9 a 14 hores.
09:00 – Benvinguda i presentació de la jornada
09:15 – Desenvolupament teòric i pràctic de la 
jornada.
14:00 – Finalització de la trobada

Objectius:


- Iniciar el bàdminton al professorat i dotar-lo de les eines adients per a la seva aplicació, tant en horari lectiu com extraescolar.
- Identificar els beneficis del bàdminton com a modalitat esportiva en les competències dels alumnes i reflexionar sobre la seva aplicació a l’àrea de l’Educació Física.
- Implementar el bàdminton, a nivell escolar, dins del marc dels “Jocs del Mediterrani 2017”
Material didàctic. Es facilitaran els continguts didàctics, tant a les webs anteriors, com a la de la Federació Catalana de Bàdminton. http://www.badminton.cat/

dimarts, 17 de febrer del 2015

Trobada de Biblioteca Escolar

El proper dissabte 21 de febrer, a Saifores, de 9, 30 a 13, 30, tindrà lloc la Trobada de Seminaris i Grups de Treball de Biblioteca Escolar. Dins del marc de l’activitat formativa Seminari Marta Mata: la biblioteca escolar i la lectura al Baix Penedès, la Fundació Marta Mata Garriga, entitat a la qual pertany el seminari, ha organitzat aquesta Trobada de seminaris i grups de treball de biblioteca escolar. Al llarg del matí del dissabte 21 de febrer diferents grups exposaran la tasca que porten a terme a la seva comarca amb l’objectiu d’intercanviar experiències i impulsar les biblioteques escolars i la lectura. Podeu veure el programa aquí Us podeu inscriure aquí

Projecció del curtmetratge "Cuerdas"

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, delegació Tarragona, i la Secció de Ciències de l'Educació del Centre de Lectura de Reus han organitzat respectivament les projeccions del curtmetratge "Cuerdas" que tindran lloc el divendres 20 de febrer de 2015, a les 18.30 hores, a la Sala de l'Obra Social "La Caixa" (c. Cristòfor Colom, 2) i el dissabte 21 de febrer de 2015, a les 11.30 hores, al Centre de Lectura de Reus (c. Major, 15). Després de la projecció hi haurà un col·loqui amb el Sr. Pedro Solís, director i guionista del curtmetratge,

Comparteix