divendres, 4 de desembre del 2015

PREMI LITERARI mNACTEC PER A JOVES de 14 a 16 anys

El mNACTEC presenta el I certamen de creació literària i de lectura científica i tècnica; és un concurs per a joves d'ESO (14-16 anys) que pretén, mitjançant la creació de poemes i contes, estimular noves mirades que posin en valor elements històrics, científics i tècnics de la Catalunya industrial de principis de s.XX. L'objectiu és que els alumnes prenguin consciència de la importància de pensar, crear i llegir en veu alta en públic. Com a exemple es parteix de dues obres referents de la poesia catalana del s.XX: L’Elionor, de Miquel Martí i Pol, i La bella dama del tramvia, de Josep Carner.

Per al professorat el termini per fer inscripcions de participació és fins al 15 de gener del 2016. http://mnactec.cat/ofertaeducativa/premi_literari/

Com participar-hi? El professorat interessant s'ha d'inscriure; després ha de treballar a classe un dels dos poemes escollits pel mNACTEC que s’adjunten a les bases, i encomanarà als seus alumnes un treball individual. Una guia pel professorat facilitarà el treball a classe. Els alumnes hauran de crear un poema o un conte inèdit: termini fins al 30 de gener del 2016.

Els treballs han de tractar qualsevol temàtica històrica, científica, tècnica o metafòrica implícita en els dos poemes, basats en el transport i en el tèxtil. Aquestes dues temàtiques: TRANSPORT I TÈXTIL són el fil conductor de les exposicions permanents del mNACTEC: “El transport i Viva Montesa” i “La fàbrica tèxtil”.

Quins són els premis? Són premis increïbles per als alumnes: 2 primers premis (tauleta 10” BQ Edison). 2 segons premis (auriculars sense fils) i 2 accèssits (6 entrades gratuïtes per visitar el mNACTEC). I un premi especial per a un centre educatiu, valorant, a més dels criteris generals, el grau de participació de l’alumne al concurs. El premi consistirà en un taller o una visita guiada del mNACTEC per a un grup classe, a escollir per part del professor/a i, un lot de llibres per a la biblioteca del centre. Per a més informació us podeu adreçar a:accioeducativa.mnactec@gencat.cat o al telèfon 93 736 89 66 ext. 7948

Comparteix