dimecres, 17 de desembre del 2014

Premi Sambori

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatius que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

La data límit perquè cada centre lliuri els seus treballs és el 4 de febrer del 2015. Per participar-hi, només cal que llegiu atentament les bases dels premis i que us animeu a demanar als alumnes que facin una redacció. Escolliu un màxim de tres treballs per a cada categoria i feu arribar tres còpies de cada treball seleccionat a la seu d’Òmnium més propera al vostre centre, juntament amb la butlleta de participació.
Consulteu des d'aquí les bases dels premis.

dijous, 11 de desembre del 2014

Bon Nadal i Feliç 2015!

Hivern, un sol i un cel per estrenar. Llaurem els núvols? AM
I un regal, si teniu un moment, apugeu el volum i escolteu aquesta peça tradicional gaèlica, intrepretada per Alasdair Fraser.

Foto: Inés Martinez
Proveu de veure-la amb Realitat Augmentada amb l'APP Layar.

divendres, 5 de desembre del 2014

Tallers d’Anemx+Matemàtiques

Per cinquè any consecutiu, el proper curs 2014-15 des de la FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya) oferirem Tallers
d’Anemx+Matemàtiques
adreçats a l’alumnat de 4t de l’ESO, amb una certa destresa i gust
per les matemàtiques, i més en concret per la resolució de problemes que es realitzaran en sessions de 3 hores els dissabtes al matí o bé en tardes no lectives (preferentment dimecres o dijous).
Els Tallers consten de diferents sessions (al voltant de 10). En cada sessió s’ofereix a l’alumnat aprofundir en aspectes de les matemàtiques complementaris als del currículum oficial. Per exemple, temes d’història, relacions entre literatura i matemàtiques, jocs d’estratègia, criptografia, geometria dinàmica,… Els materials han estat dissenyats per la FESPM (Federación Espanyola de Sociedades de Profesores de Matemáticas), de la que formem part a través de FEEMCAT.
Si teniu alumnes que hi puguin estar interessats adreceu les vostres peticions per correu electrònic, a l’associació que desitgeu. Cada associació decidirà el marc horari (dissabte al matí o tarda no lectiva) i el calendari concret de les sessions. Podeu consultar el calendari de cada Taller als respectius espais web o bé adreçar-vos als coordinadors de cada associació. ADEMGI: Guillem Bonet <ademgi@gmail.com> APaMMs: Alberto Herrero Izquierdo <aherrer7@xtec.cat> ABEAM: Iolanda Guevara <iolanda.guevara@gmail.com>

Comparteix