dilluns, 24 de novembre del 2014

Taller pedagògic de curses d'orientació

El passat dissabte dia 22 va tenir lloc, al Centre Cívic de la Part Alta, la primera sessió del Taller Pedagògic de Curses d'Orientació, una activitat formativa dirigida a professorat d'Educació Física, organitzada pel Consell Esportiu del Tarragonès, el Centre de Recursos del Tarragonès, el Club Montsant Orientació Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona. Hi van assistir una trentena de professors i professores

dimarts, 18 de novembre del 2014

Taller de Jocs de Taula sobre ciència: el laboratori al tauler

Programa Ciència i Aula. Taller de Jocs de Taula sobre ciència: el laboratori al tauler 

La sessió està coorganitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, l’Obra Social “la Caixa” i el Departament d’Ensenyament.


Intervencions: Marià Pitarque, biòleg, Marc Figueras, físic, Òscar Oliver, físic
Lloc: CaixaForum Tarragona - Cristòfor Colom 2. Tarragona 
Data: dimarts 25 de novembre de 2014, 18.00 hores 
Inscripcions: montse.miras@fundaciorecerca.cat

Més enllà dels jocs anomenats didàctics, hi ha una gran quantitat de jocs de taula de temàtica científica poc coneguts. En aquesta sessió volem presentar algunes d'aquestes propostes, i jugar-hi. Hi trobarem jocs sobre quarks i planetes, cèl•lules i poblacions de mamífers, podrem fer missions al cinturó d'asteroides o intentar eradicar una pandèmia.

El taller s’adreça sobretot als professors de secundària, però també als mestres del cicle superior de primària i als professors universitaris. Volem debatre l’aprofitament d’aquests jocs com a eina docent i quin interès tenen per aprendre ciència.

dilluns, 17 de novembre del 2014

Jornada Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) en situacions d'emergència.

L'associació Astafanias organitza una Jornada sobre Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) en situacions d'emergència.el dia  28 de Novembre de 2014 
09:00 a 15:00h al Refugi nº 1 - Moll de Costa Port de Tarragona (Passeig de l´Escullera, s/n). 
Inscripcions aquí


PROGRAMA:

09:00h: Recepció 
09:15: Presentació a carrec de la Sra. Anna Vendrell- Directora de Serveis Territorials de Benestar  Social i Família a Tarragona , Sr. Carlos Fernández Zamora - Delegat de Formació de IPA a Tarragona i Alejandra Salor Fernández - Presidenta de l' Associació Astafanias.
09:30 a 11:15h: “Entendre quines són les peculiaritats de l' Espectre Autista” - a càrrec d' Ester Rovira ( Psicòloga especialitzada en TEA)
11:15 a 11:45h: Esmorzar 
11:45 a 12:30 h: “Crisis agudes i intervenció farmacològica en TEA i Discapacitat Intel.lectual” - a càrrec del Dr. Albert Torres - Psiquiatra Villablaca i SESM-DI.
12:30 a 13:30h: “Analitzar quines són les actuacions adeqüades en situacions específiques d'emergència" - a càrrec d' Ester Rovira ( Psicòloga especialitzada en TEA)
13:30 a 15:00h: Taula Rodona sobre “Tractament policial de les persones detingudes amb 
discapacitat”: amb Núria Furquet (advocada), Ester Rovira (psicòloga especialitzada en TEA), Anna Subirà (psicòloga de la Unitat d´Emergències Mèdiques - Grup Operacions Especials de Bombers de la Generalitat), Carlos Fernández (Delegat de formació de IPA Tarragona), Alejandra Salor - Presidenta de l' Associació Astafanias



divendres, 14 de novembre del 2014

Xerrada La ciència en primera persona: L'evolució dels organismes i la biologia molecular

El Departament d’Ensenyament organitza, amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), diverses activitats educatives emmarcades en la Setmana de la ciència. El dimecres dia 19 de novembre de 2014 a les 11.30 hores, està previst reeditar l’activitat "La ciència en primera persona". Enguany es fa la xerrada presencial per als Instituts de Vila-seca, adreçat als alumnes de 4rt d'ESO que fan Biologia. Per tal de que altres centres us pugueu afegir a la xerrada, hem previst emetre-la en directe per internet des de l'adreça: http://www.ustream.tv/channel/stac,

La xerrada porta per títol "L'evolució dels organismes i la biologia molecular" a càrrec de PERE MARTINEZ I SERRA, Investigador de l'ICREA Sènior; Departament de Genètica, Universitat de Barcelona 

En cas que tingueu previst organitzar un grup d'alumnes del vostre centre ( 4rt d'ESO i/o Batxillerat), per seguir-la via internet (11.30 hores del dia 19 de novembre) si us plau, ens ho feu saber.

Premi al projecte "Posa't els monuments a la butxaca" de l'INS Vidal i Barraquer

Dimarts passat es van lliurar els Premis REPSOL a treballs d'investigació i projectes de cicles formatius. L'Institut Vidal i Barraquer va ser guardonat amb el primer premi amb el projecte "POSA'T ELS MONUMENTS A LA BUTXACA" presentat per un grup d'alumnes graduats en la última promoció del CFGS d'Animació Sociocultural tutoritzats per les professores Isabel Gutiérrez i Pilar Figueras. El projecte a comptat també amb la col·laboració de:
- Sr. Xavier Suñé, que des del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès va formar a l'alumnat en els aspectes tècnics.
- A la Sra. Joanna Virgili, que des del Camp d'Aprenentatge de la Ciutat de Tarragona ens va assessorar en els aspectes didàctics
- Al Sr. Lluís Balart, director del Museu d'Història de Tarragona que en va revisar els textos i les dades
- Al Joan Martínez de l'IMET que es va ocupar de l'edició del fulletó i l'organització de l'Acte de presentació a la Sala d'actes de l'IMET. 

El projecte permet fer tot un seguit d'activitats lúdico-didàctiques (sopes de lletres, endevinalles, relacionar imatges, cercar diferències, mots encreuats...) per conèixer i aprofundir sobre els monuments de la Rambla de Tarragona. S'accedeix a les activitats a partir de la captura de codis QR amb algun dispositiu mòbil (ja sigui smartphome o tablet). Esperem que en un futur els codis QR estiguin instal.lats a cada monument, però de moment els podem capturar des d'un fulletó que l'IMET (Institut Municipal d'Educació) ens ha editat.

dijous, 6 de novembre del 2014

Presentació Llibre I Premi de Narrativa Curta Port de Tarragona

Ahir dimecres dia 6, a la sala de conferències del Port de Tarragona, va tenir lloc l'acte de presentació del llibre digital que recull els relats dels guanyadors/es del I Premi de Narrativa Curta Port de Tarragona. Han participat en aquest certamen alumnes dels següents centres:  Institut de Roda de Berà, Institut Ramon de la Torre de Torredembarra, Institut de Vila-seca, Institut de Torreforta, Col·legi Mare de Déu del Carme,  Institut Antoni Martí i Franquès. Podeu llegir la publicació des d'aquest enllaç

Comparteix