dijous, 25 de setembre del 2014

Jornades dels Trastorns d’Espectre Autiste (TEA). Reus 2014

Reus, 2 i 16 d’octubre, 6 i 20 de novembre i 4 de desembre. Totes les sessions són els dijous de 17:30 a 19:30 a la Sala d’Actes de l’INS Gaudí de Reus

Les Jornades són un cicle de conferències per l'intercanvi d'experiències i pràctiques professionals a l'entorn de l'acompanyament dels infants i adolescents amb TEA i les seves families. 
L'activitat pretén ser un punt de trobada entre professionals de l'ensenyament, salut, benestar social i família i families d'infants i adolescents amb autisme per a reflexionar, transmetre punts de vista, informar dels serveis i programes del territori per a intervenir amb persones amb TEA i les seves families i novetats en investigacions sobre el TEA, compartir experiències educatives i compensar en l'abordatge psicoeducatiu dins i fora del centre educatiu.
Sessió 1: Inauguració a càrrec de la Directora dels serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Sra m Àngels González Estremad.Col•laboració interdepartamental d’atenció a les persones amb TEA: * Pilar Gil (10')Organització i coordinació entre CSMIJ i UFTEA a Tarragona.

Sessió 2: Detecció, atenció precoç i seguiment terapèutic dels infants i adolescents amb TEA. Exposició CSMIJ Tarragona (30'): Pilar Gil (15'), psicoteràpia grupal per pares amb fills afectes de TEA (grup de suport/grup psicoeducatiu). Blanca Tàrrega i Olga Ibáñez (15'), psicoteràpia de grup en nens TEA.

Sessió 3: El diagnòstic TEA: col•laboració entre Departament d’Ensenyament amb departament de salut i noves investigacions.

Sessió 4: El centre educatiu: pràctiques de referència. El treball educatiu amb les famílies.

Sessió 5: L’entorn social de l’infant i l’adolescent amb TEA: la família i el lleure

Inscripció via  http://www.xtec.cat/web/formacio/gestio/cercador_activitats amb el codi d'activitat 7021941702
 

dilluns, 15 de setembre del 2014

Materials de la proposta "Mobilitzem la informàtica"

El Departament d'Ensenyament mitjançant els portals Xtec i Alexandria, posa a l'abast dels centres de secundària, els materials de la proposta didàctica "Mobilitzem la informàtica" de l'assignatura optativa específica d'informàtica a 4t d'ESO. Podeu accedir als materials des d'aquesta pàgina.

dimecres, 10 de setembre del 2014

V Jornada de Formació Professional: Les claus de l'FP

El sindicat CC.OO organitza la V Jornada de Formació Professional a Tarragona, amb el tema: Les claus de l'FP. La jornada es desenvoluparà el dia 18 de setembre a les 16 hores, al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. Inscripció i més informació a la pàgina web de la jornada

dijous, 4 de setembre del 2014

Puntedu. Formació telemàtica

El Programa Biblioteca Escolar "puntedu" del Departament d'Ensenyament ofereix una formació telemàtica específica dirigida, en primera instància, al professorat responsable de la biblioteca escolar, però també per a la resta del professorat de tots els nivells educatius que vulguin aprofundir en aquest camp.
Podeu veure l'oferta formativa i les condicions de matriculació des d'aquesta adreça. Inscripcions: 15 al 28 de setembre de 2014.

Verdú, 17 i 18 d'octubre. XVII Jornades d'Escola Rural

Els dies 17 i 18 d'octubre, a Verdú, tindran lloc les XVII Jornades d'Escola Rural, amb el tema genèric: I a les aules, què?
Podeu trobar el programa i fer la inscripció des de la pàgina web http://erural.pangea.org/

Jornada TAC 0-8: Mirant el futur des del present

Amb la finalitat d’oferir un espai per donar a conèixer i compartir experiències, projectes i recursos dels centres d’educació Infantil i primària i de les escoles bressol relacionats amb l’aplicació de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement, el Departament d'Ensenyament, juntament amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) i els Serveis Territorials a la Catalunya Central,  organitza la  Jornada TAC 0-8 amb el lema: Mirant el futur des del present i, des d’aquesta mirada, descobrir noves maneres d’aprendre per a que els infants creixin en escoles del segle XXI que tindrà lloc el 20 de setembre a VicLa inscripció a la Jornada la podeu fer a través del lloc web: https://sites.google.com/a/xtec.cat/jornada-itac-a-0-8/home

dilluns, 1 de setembre del 2014

5 de setembre, Conferència de Sebastià Serrano, “Una escola per al tercer mil·lenni”.

Benvolgudes i benvolguts,

Iniciem el curs 2014-15 i ens agradaria començar-lo amb un acte acadèmic i simbòlic d’inauguració. 

Hem pensat que el professor de lingüística i escriptor Sebastià Serrano 
 ​Farrera​ 
ens podria donar energia positiva en uns temps gens fàcils. L’hem convidat a pronunciar una conferència amb el títol “Una escola per al tercer mil·lenni”.

Us convidem doncs a l’acte d’inauguració, que durem a terme el proper dia 5 de setembre al Teatre del Complex Educatiu de Tarragona a les 12.30.

Consistirà en unes paraules de benvinguda de la directora territorial M. Àngels González Estremad i tot seguit la conferència de Sebastià Serrano Farrera.
Us esperem!

Comparteix