dijous, 2 d’octubre del 2014

Activitats Any Candel a Tarragona

Aquesta tardor la Biblioteca Pública de Tarragona participa als actes que se celebren al Camp de Tarragona de l’Any Candel que commemora el 50è aniversari de la publicació d’Els altres catalans i que està impulsat des del Ple pel Català al Camp de Tarragona. L’objectiu, més enllà de donar a conèixer la vigència de l’obra de Paco Candel, és demostrar que la llengua és el principal instrument d’integració en la cultura catalana, i això des de dos punts de vista: la reflexió al voltant del fet migratori en general i en relació amb el territori concret del Camp de Tarragona. Les principals entitats organitzadores són Càritas, el Departament de Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística i Òmnium Cultural, que impulsen una sèrie d’activitats, entre les quals hi ha previstes les següents a la ciutat de Tarragona:

Dimarts 7 d’octubre. 19'00 h. Serveis Territorials de Cultura (c. Major, 14). Presentació Any Candel al Camp de Tarragona i la conferència La llengua: passaport cap a la integració a càrrec del director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig, sobre el treball fet al Camp de Tarragona per a la integració de persones immigrants, tant des del punt de vista social com lingüístic.

Del 14 d’octubre al 25 de novembre. Biblioteca Pública de Tarragona. Club de lectura fàcil. Sessions setmanals cada dimarts. Petita història de Paco Candel. Inscripcions a la Biblioteca o abptarragona.cultura@gencat.cat.

Dimecres 15 d’octubre. Biblioteca. Trobada del club de lectura Els altres catalans. Inscripcions a la Biblioteca o a bptarragona.cultura@gencat.cat.

Divendres 24 d’octubre. 19 h Biblioteca Pública de Tarragona. Conferència "La providència es diu Paco Candel", a càrrec de Genís Sinca, autor del text de la Petita història de Paco Candel.

Dijous 6 de novembre. 19 h Biblioteca Pública de Tarragona. Conferència "Què ens diria avui Paco Candel?", a càrrec de Patrícia Gabancho, periodista i escriptora.

Del 17 de desembre al 2 de gener de 2015. Biblioteca Pública de Tarragona. Exposició "Com som els catalans?"

Altres entitats i organismes, com ara la Biblioteca de Torreforta, les escoles d’adults Josepa Massanés i el centre Tarragona (amb seu a Riuclar), també treballen coordinades amb les entitats organitzadores per dur a terme activitats diverses: clubs de lectura fàcil, ruta urbana per Torreforta o laboratori de contes del món.

Comparteix