dimarts, 27 de maig del 2014

Posa't els monuments a la butxaca!

El projecte “Posa’t els monuments a la butxaca!” neix amb l’objectiu de divulgar el patrimoni de la ciutat treballant sota la metodologia d'aprenentatge-servei, incorporant tecnologies com els codis QR i la Realitat Augmentada.

Un grup d'alumnes de l'Institut Vidal i Barraquer del CFGS d'Animació Sociocultural i Turística guiats per dues professores del Cicle han estat els creadors d'aquest servei. Han estat assessorats i acompanyats en tot moment per professionals del Camp d'Aprenentatge Ciutat de Tarragona, del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, del Museu d'Història de Tarragona i de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona, tant pel que respecta als continguts com per la component tecnològica.

Consisteix en escanejar els codis QR que es col·locaran properament en els monuments de la Rambla Nova, des dels Castellers fins el Nen de l’Oca, i un cop l’aplicació ho llegeix s’obté un seguit d’informació que s'acompanya d'una proposta d'activitats didàctiques orientades a la ciutadania. A través també de diversos mots encreuats, omplir els buits, sopa de lletres o qüestionaris, es busca que les persones interactuïn amb els monuments.
 
Encara no està previst quan es posaran els QR als monuments ni si aquesta serà l'única tecnologia emprada ja que es pensa en aplicar Realitat Augmentada escanejant una imatge col·locada al costat dels monuments.  Això està encara per concretar. De moment es distribuiran fulletons, com el de la imatge, amb els codis QR perquè els facin servir de manera provisional.

Si voleu fer la primera prova, baixeu-vos l'app Layar al vostre dispositiu mòbil, disponible per Android i iOS, i escanejeu la imatge que acompanya aquest escrit...

Comparteix