divendres, 24 de maig del 2013

Comencem a preparar el PFZ 2013-14

24/05/2013. El dimecres dia 22 de maig  vam fer la presentació als centres dels criteris, instruccions i orientacions del Pla de Formació del Professorat per al curs 2013-14. La informació que es va donar la podeu trobar al nostre web, concretament en l'enllaç: PFZ Tarragonès, trobareu:
- El Calendari ( terminis)
- Presentació dels criteris, instruccions i orientacions (ppt)
- Formularis per fer les demandes de formació
Modalitats de formació
- Informació general sobre la FIC 
- Dels itineraris formatius
- De les característiques dels itineraris guiats
Per qualsevol consulta us podeu adreçar al vostre referent del CRP

VII Premi Espiral Edublogs 2013

24/05/2013. Els Premis Edublogs, organitzats per l'associació Espiral, Educació i Tecnologia i adreçats a tota la comunitat educativa, arriben a la VII edició. Tenen per objectius: 
- Valorar la importància i repercussió dels blocs en l'educació, com a eina didàctica per al desenvolupament de continguts curriculars i motivació dels alumnes.
- Reconèixer el treball de molts professors i professores a la xarxa demostrant la seva utilitat pedagògica.
- Servir d'aparador motivador d'un corrent educatiu dins de la blogosfera, que ajuda a la generalització de l'ús de les TIC a l'aula.
- Afavorir vies d'opinió i debat sobre la necessitat d'avançar en l'ús dels blocs en l'entorn educatiu.
- Oferir una selecció de bones pràctiques que animin a iniciar o consolidar l'ús en els blocs en entorns educatius, aprenent d'experiències d'èxit.

Els blogs guanyadors d'aquesta VII edició a: http://espiraledublogs.org/2013/?p=4651

Formació Oberta: Nova pàgina als MicroTallers TAC

24/05/2013. Dins el lloc web dels MicroTallers TAC s'ha afegit una pàgina que recull espais públics que ofereixen formació en línia, oberta i gratuïta. Hi consten:
- Els Tallers Oberts XTEC
- Les Aules d'Autoformació XTEC
- Els MiniOPS de l'Institut Obert de Catalunya
- Open Culture
- MOOCs
Totes elles són accions formatives o espais socials que faciliten la formació al llarg de la vida, l'aprenentatge social en xarxa i el creixement professional.. Web: https://sites.google.com/site/microtallerstac/formacio-oberta

dimarts, 14 de maig del 2013

Clausura del Seminari d'Escoles Verdes

14/06/2013. En la jornada de clausura del Seminari d'Educació per la Sostenibilitat vàrem realitzar la visita de l'Espai Natura del Col·legi La Salle de Tarragona.  La sessió va començar amb l'explicació de l'explotació didàctica de l'espai i de les estratègies organitzatives que afavoreixen el seu ús pedagògic (s'adjunta dossier). Es va procedir a la visita dels cultius de l'hort, a l'espai de plantació d'arbres, a la minideixalleria i a l'espai de compostatge.
La jornada la vam  acabar amb un berenar de germanor

Primer dia, 13 de maig. XVIII Mostra de teatre del Tarragonès

14/06/2013. Al Centre Cívic de Torreforta tot està a punt per començar, els llums, el so, les exposicions que acompanyen la Mostra.., només falta que arribin els nens i nenes que avui faran d'actors i actrius. Comença l'espectacle, els alumnes de Cicle Superior de l'ESC Miracle, dirigits per Marta Grau, representen "Misteri a l'escola", una història de desaparicions...Tot seguit són els alumnes de l'ESC Tarragona, dirigits per Joan Martínez els que interpreten una personal versió de "Peter Pan". Una mica de descans, el temps just per menjar-se l'entrepà i els alumnes del Cicle Superior de Primària del Col·legi Turó representen l'obra "El país de les cent paraules". I així s'acaba el primer matí de la Mostra de Teatre, demà més.

Un hort de “petits pagesos” a l'Escola Camp Clar

14/06/2013. "Preparar la terra, netejar, adobar, sembrar, plantar, regar… Això és el que fan fora d’horari lectiu els alumnes de l’Escola Camp Clar i sense sortir del recinte educatiu. Un hort molt especial, amb un pagès en cap, el professorJosep M. Masgoret, i cuidat i mimat per desenes de petits pagesos.

L’hort escolar implica nens i nenes de P-3 a sisè de Primària. Està dividit en diferents àrees: hortalisses, verdures, plantes aromàtiques i medicinals, flors, hivernacle… Han plantat diversos arbres fruiters i hi ha fins a 78 espècies diferents. “I mai no hi hem trobat res xafat”, exclama amb orgull el professor Masgoret. Els alumnes participen molt activament en l’experiència de l’hort, fins al punt que alguns també hi van els dissabtes al matí. Compaginen el treball i la diversió, l’aprenentatge i l’oci. És tot un descobriment per a ells, perquè el que han sembrat se l’acaben emportant a casa al cap d’uns mesos per menjar-se’l.

Aquest projecte educatiu tan innovador de l’Escola Camp Clar, amb més d’un any de recorregut, va guanyar el 2012 un dels Premis IMET d’educació Josep Vives Ciurana. Amb una aportació econòmica de 1.200 €, el col·legi ha continuat amb l’experiència i ara espera millorar-la amb nous ajuts. Fins i tot, tenen un bloc amb notícies i fotografies: http://projectehorts.blogspot.com.es/"

Notícia publicada a FET A TARRAGONA

dimarts, 7 de maig del 2013

L'institut Comte de Rius rep el 1r Premi d'Ensenyament de la Fundacio Cercle d'Economia

07/05/2013. Els programes de formació professional (FP) dual en què col·laboren l'institut Comte de Rius de Tarragona i el potent sector químic de la demarcació han obtingut el premi Ensenyament de la Fundació Cercle d'Economia. El reconeixement arriba després d'anys d'intensa i fructífera cooperació entre tots dos actors. "Tenim interioritzat que la FP s'ha d'impartir pensant en la realitat de les empreses. Avui es diu dual, demà es pot dir d'una altra manera, però l'esperit el tenim clar", assegura Francesc Roca, director de l'institut Comte Rius. De fet, fa quatre anys que aquest institut de Tarragona du a terme programes de FP dual, que van fins i tot més enllà dels que el Govern va posar en marxa en alguns centres el curs passat.

dilluns, 6 de maig del 2013

Microtallers TAC 2013

06/05/2013. 
Com cada curs escolar, el nostre CRP posa a la vostra disposició els MicroTallers TAC. El dimecres dia 8 de maig  fem la primera sessió. Consisteixen en petites accions formatives i d'intercanvi orientades a posar a l'abast del professorat serveis i instruments tecnològics fàcilment integrables a l'aula o a la gestió de la informació com a docents.
Aprofitem per a informar-vos que la primera setmana de juliol farem:

  • SummerTAC, els tallers de l'estiu. Els dies 3 i 4.
  • Jornada SprinTAC, intercanvi d'experiències docents amb tecnologies a l'aula 

Si teniu cap dubte o necessiteu aclariment, podeu contactar amb Xavier Suñé a l'adreça xsune@xtec.cat
Us hi esperem!

Comença la XXVIII Mostra de Teatre a l'Escola del Tarragonès

06/05/2013 Ja estem a la recta final!, divendres dia 10 de maig fem la inauguració de la XVIII Mostra de Teatre a l'Escola del Tarragonès, la fem a les 19 hores al Centre Cívic de Torreforta i ho fem amb la Col·laboració del Grup de Teatre " Vis de Vanadi" d'alumnes del INS Antoni Martí i Franquès. Representaran l'obra "El bon Doctor" de Neil Simon. Hi esteu convidats. L’entrada és gratuïta.Una bona ocasió per assistir al teatre i gaudir de la representació.
El programa el trobareu en el web de la Mostra

diumenge, 5 de maig del 2013

Comparteix