divendres, 15 de març del 2013

13 d'abril. I Jornada de Pedagogia Sistèmica

15/03/2013. Aquesta I Jornada de Pedagogia Sistèmica -"Una educació centrada en les relacions i el coneixement"- ens proposa apropar-nos a una nova mirada vers l'educació i està pensada com un espai de trobada adreçat a professors de les diferents etapes educatives i a estudiants universitaris  per tal de compartir experiències i reflexions a l'entorn d'aquest nou paradigma pedagògic.

La Jornada es realitzarà dissabte 13 d'abril -matí i tarda- al Campus Catalunya de Tarragona de la URV 
i està organitzada pel Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV  -amb la col·laboració de l'ICE.

En aquesta Jornada participen activament, presentant experiències, el professorat que forma part del Grup de Treball del PFZ del Tarragonès de Pedagogia Sistèmica i que ve funcionant des del curs 2008-09

Enllaç al Programa

21 de març "Dia mundial de la poesia"

15/03/2013. El dia 21 de març celebrem el Dia mundial de la poesia, des del web del CRP del Tarragonès podeu accedir a diferents espais on trobareu informació dels actes de celebració i recursos per treballar-la a l'aula.




Aquest any el poema commemoratiu escollit és de Zoraida Burgos (Tortosa, Baix Ebre, 1933) poeta i narradora.


V Jornada de Formació de Professorat d'Educació Física

15/03/2013. El dissabte dia 6 d'abril  de 9 a 14.30 hores del matí se celebra la V Jornada de Formació de Professorat d'Educació Física. L'activitat es realitzarà a les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona.
Aquesta activitat l'organitzen conjuntament el Consell Esportiu del Tarragonès i el Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès
Inscripcions a la XTEC al codi 7090591709

Programa





dimecres, 13 de març del 2013

Xerrada "Realitat Augmentada i Geolocalització a l'Educació"

13/03/2013. En el marc de les Jornades Professional Point 2013, el nostre Centre de Recursos Pedagògics hi ha participat amb la presentació "Realitat Augmentada i Geolocalització a l'educació". S'ha donat una visió panoràmica del concepte de Realitat Augmentada i s'ha fet èmfasi en el projecte espiRA centrat en georeferenciació, en el que hi participen al voltant de 110 centres educatius de diferents indrets.
Si esteu interessants en aquest tema, deixeu un comentari o contacteu amb nosaltres pels mitjans habituals: 
https://sites.google.com/a/xtec.cat/crp-tarragones/

dimarts, 12 de març del 2013

INS Ramon de la Torre a la XTEC. Activitats a l'Institut

12/03/2013. S'ha publicat al portal de l'xtec l'enllaç al web de l' INS Ramon de la Torre de Torredembarra, concretament al recull de les moltes activitats que es realitzen a l'institut: jornades, treballs col·laboratius, xerrades, actes.

l'ESC Centcelles a la XTEC. Dia de la pau i la no violència

12/03/2013. S'ha publicat al portal de l'xtec una activitat de l'ESC Centcelles de Constantí: Dia de la Pau i la no-violència. 
Els alumnes de cinquè A de l’Escola  hem volgut treballar les idees que envolten aquest dia. 
En la primera sessió hem fet una posada en comú sobre el significat de la paraula Pau. Tots teníem clar com d’important és la Pau en les nostres dies. Després han realitzat una postal amb un conte, un poema o una redacció sobre el tema en qüestió. 
A la segona sessió hem gravat un vídeo on llegeixen el que han escrit. 
Esperem que us agradi.

dilluns, 11 de març del 2013

Professional Point 2013 a Tarragona

11/03/2013. Enguany se celebra la tercera edició del Professional Point, una campanya de promoció de la Formació Professional.
L’activitat té lloc a Tarragona de l’11 al 15 de març i consisteix en diferents accions per mostrar l’oferta formativa de Tarragona a tota la població interessada a formar-se.
Entre els actes del 3r Professional Point hi destaquen les xerrades, la fira de la formació professional i les jornades de portes obertes als centres. En aquest esdeveniment participen activament els nostres centres de Formació Professional: INS Comte de Rius, INS F. Vidal i Barraquer, INS Cal.lípolis, Col.legi Mare de Déu del Carme, l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, INS Per Martell, Escola Joan XXIII, Escola Espallargas d’Imatge Personal, INS d’Horticultura i Jardineria de Reus, entre d'altres..
Organitza : Tarragona Impulsa, el servei de l’Ajuntament de Tarragona que desenvolupa tots els serveis i programes relacionats amb les polítiques actives d’ocupació, la creació d’empreses i la dinamització del teixit empresarial

divendres, 8 de març del 2013

16 i 17 de març. l'European Robòtics Festival a Tarragona


08/03/2013. Els dies 16 i 17 de març se celebrarà a la nostra ciutat L'EUROPEAN ROBOTICS FESTIVAL. És el punt de trobada on compartir la passió per la ciència i la tecnologia, un espai ple d'imaginació, creativitat i inspiració en robòtica. Veurem com la competició i el respecte es donen la mà i es construeixen relacions enriquidores i duradores. 
Informació general: http://www.firstlegoleague.es/. També podeu consultar el Programa de l'esdeveniment. 

Jornada de Formació sobre Autisme


08/03/2013. Sota el títol "ABORDATGE PSICOEDUCACTIU EN NENS DINS DEL TEA" l'Associació ASTAFANIAS organita aquesta Jornada amb l'objectiu d'informar i formar als professionals, sobre la importància de “La Intervenció  psicopedagògica  per  nens  amb  Transtorns de l'Espectre Autista, demostrant, que amb teràpies adequades,  i adaptacions curriculars a les seves necessitats, es poden obtenir molts bons resultats dins de l'aprenentatge i la conducta, treure molta angoixa al nen i aportar tranquil·litat i felicitat als pares i professionals.

Data : 5 d'abril de 2013
Lloc : CAIXAFORUM TARRAGONA, c/ Cristòfor Colom, 2 – Sala d´Actes. Tarragona 
Inscrpcionsa http://www.xtec.cat/web/formacio/formacio (cercador d’activitats codi 7000310507) 
Places limitades (per rigorós ordre d’inscripció): 
Destinataris:  Docents,
Termini d’inscripció: del 8 de març al 2 d’abril de 2013 
Consulta d’assignacions: 4 d’abril de 2013 

Vetlladores: enviar NIF, Nom i cognoms i adreça electrònica a: jvalles2@xtec.cat

MNAT. I tu... què busques? Taller de fonts documentals

08/03/2013. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona posa en marxa una nova proposta dins del seu projecte educatiu, vinculat, en aquesta ocasió amb un altre dels seus espais públics: la biblioteca. 

Com segurament coneixeu, el MNAT disposa d’una biblioteca especialitzada en arqueologia clàssica, història antiga, numismàtica, epigrafia i museologia oberta al públic, que constitueix una eina de primer ordre per a la recerca. Amb el format d’un taller participatiu es planteja un recorregut per a conèixer els seus fons, així com els recursos de què disposa, tant a la mateixa biblioteca com a través de la xarxa. 

I tu... què busques? és un taller de recerca sobre les fonts d’informació existents a la pròpia biblioteca i els recursos especialitzats disponibles mitjançant la xarxa. Una activitat gratuïta, oberta als diferents centres educatius d’ensenyament postobligatori i, també, a tota aquella ciutadania que estigui interessada en la recerca i l’estudi.

Comparteix