dijous, 28 de febrer del 2013

III Congrés d'Educació Avui. 1 i 2 de juliol de 2013

28/02/2013. El dies 1 i 2 de juliol se celebra el III Congrés Educació Avui 2013 que organitzen conjuntament el Departament d'Ensenyament i la URV. El lema: per un aprenentatge eficaç, eficient i coherent guiarà i orientarà tant les conferències com les taules rodones i les comunicacions d'experiències. S'organitza en set indicadors temàtics que volen donar resposta al lema plantejat: Més enllà del text: la comunicació i l’aprenentatge al S. XXI, Aprendre al llarg de la vida, Autonomia i iniciativa personal, Conviure i habitar el món: educació i comunitat, Crear ocasions per als infants de 0-6 anys, Descobrir i conviure i Organització i gestió. Ja s'ha obert el període d'inscripció com a assistents i també per presentar comunicacions d'experiències.

dimecres, 27 de febrer del 2013

Programa de la XXVIII Mostra de Teatre


27/02/2013. Del 13 al 24 de maig de 2013 celebrem la XXVIII Mostra de Teatre del TarragonèsEl programa el trobareu en el nostre web. Enguany es representen 28 obres i participen 27 centres del Tarragonès.  Les representacions es reparteixen en dos seus, una al Teatre "La Violeta" d'Altafulla per als centres de la zona i l'altra seu al Teatre del Centre Cívic de Torreforta per las centres de Tarragona ciutat i pobles propers.


VII Fòrum TRICS, 12 d'abril de 2013

27/02/2013. Enguany batrem tots el rècords, 110 treballs de recerca i crèdits de síntesi i la participació de 26 centres de les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès, s'han afegit els centres: INS Antoni Martí i Franquès de Tarragona, INS Fontanelles de les Borges del Camp i el C Santa Teresa de Jesús de Tarragona.

Podeu veure en el nostre web la relació de tots els participants que presenten treballs en aquesta VII edició de Fòrum TRICS.
Hem obert el període d'inscripció als tallers de comunicació. Aquest tallers tenen com a objectius que els participants:


  • Guanyin confiança en les seves possibilitats. 
  • Que vegin per si mateixos que “no ho faig tan malament com creia”. 
  • Valorin la importància de la comunicació oral: parlar no és comunicar. 
  • Coneguin petits trucs per perdre la por. 
  • Vegin om s’estructura un missatge oral. 
  • Adquireixin la capacitat de resumir i de seduir. 
  • Disposin d’un protocol d’actuació

dijous, 21 de febrer del 2013

La Formació Professional Dual a l'Ins Comte de Rius

21/02/2013. El conveni signat ahir a la planta de Repsol a la Pobla de Mafumet, entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i Repsol Petróleo, té per objectiu promoure, impulsar i desenvolupar, en règim d’alternança i amb formació dual, el cicle formatiu de grau superior de química industrial, a l’Institut Comte de Rius, de Tarragona, per tal de formar persones en el camp professional de la química i respondre a les necessitats de personal qualificat, i millorar la qualificació professional del personal de Repsol. Han subscrit l’acord la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el director del Complex Industrial de Repsol, Joan Pedrerol. 

El conveni signat avui permetrà que altres 72 alumnes puguin acollir-se a aquest model.

Amb aquest model de Formació Professional, que s’inspira en models existents a Alemanya, Suïssa, Àustria o Dinamarca, el Govern vol afavorir la reactivació econòmica. Les recomanacions del CAREC van en aquesta mateixa línia i asseguren que per incentivar l’ocupabilitat dels joves és necessària la participació activa de les empreses en l’elaboració dels plans d’estudi i la posterior valoració dels alumnes.

En la Formació Professional Dual l’empresa assumeix protagonisme formatiu. El seu paper no es limita a la recepció d’estudiants en pràctiques, com en el model tradicional, sinó que s’implica en la formació dels alumnes a través de la seva participació en les adaptacions curriculars.

En el cas de Repsol, el conveni signat avui preveu que l’Institut Comte de Rius, de Tarragona, formalitzarà un document de compromís amb l’alumne i l’empresa, on es recolliran les característiques de la modalitat organitzativa en alternança i dual i els compromisos de cadascuna de les parts. Aquest document contindrà, entre d’altres aspectes, les activitats de pràctiques formatives que es faran a l’empresa, la distribució de temps de formació i de treball, la distribució dels mòduls que es faran a l’empresa i al centre educatiu i el calendari de les actuacions del reconeixement acadèmic.

dimecres, 20 de febrer del 2013

l'Institut Ramon de la Torre al MOBILE LEARNING ADWARDS

20/02/2013 L’Institut Ramon de la Torre participa en el concurs MOBILE LEARNING ADWARDS, en la categoría d’Educació Secundària Obligatòria, amb l’enregistrament de tres vídeos realitzats per alumnat de 2n curs de l’ESO amb les següents carecterístiques:
· Temàtica. El tema del concurs és "Aprenent amb el mòbil". El vídeo mostra com faciliten l'estudi i l'aprenentatge els dispositius mòbils (telèfons mòbils, tauletes i netbooks).
· Treball col·laboratiu. La producció és un treball en equip, format per un màxim de 4 alumnes del centre.
· Durada. El contingut del vídeo ha d’estar realitzat amb un dispositiu mòbil en un pla d’un minut de durada amb una única presa.
· Premis. Una tauleta d'última generació i una visita guiada al Mobile World Congress o al Mobile World Center per a cadascun dels membres del grup guanyador de cada categoria. Els finalistes rebran una acreditació de la seva participació en el concurs i un obsequi.

El Pla TAC al Seminari TAC del Tarragonès

20/02/2013. Abans d'ahir vam encetar la primera sessió de les que dedicarem a la construcció del Pla TAC de centre. 
Les sessions d'aquest seminari s'estructuren en dues parts: una organitzada per l'Àrea TAC del Departament i l'altra organitzada pel propi Centre de Recursos Pedagògics.
Quant a la segona part, el professorat participant té el compromís de desenvolupar, al llarg del curs, una o més activitats didàctiques, seguint el model TPACK. Cal escollir una activitat a partir d'uns exemples que es faciliten, desenvolupar-la, posar-la en pràctica a l'aula, compartir l'experiència amb els companys i companyes del Seminari, millorar-la i avançar cap a la millora contínua.
El temps del seminari orientat al Pla TAC es va dedicar a presentar-lo, fer èmfasi en els seus eixos principals i mostrar l'aplicatiu per a elaborar-lo que està construint l'Àrea TAC del Departament d'Ensenyament. La informació i documentació amb la que es treballa està disponible a la pàgina del seminari, creada a partir de les propostes del Departament, tot emmarcat dins el Projecte Educatiu de Centre

Des d'aquest espai, volem felicitar al professorat participant al seminari per la seva labor.

dimecres, 6 de febrer del 2013

X(p)rimenta 2013 . Fes un vídeo d'un principi científic tècnic

06/02/2013. X(p)rimenta 2013 s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il•lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim).
Els millors vídeos s’incorporaran a la base de dades d’experiments científics del portal www.recercaenaccio.cat. A més es concediran diversos premis en metàl•lic per a les escoles, vals per a una estada de cap de setmana a un Vilar Rural per al professorat i entrades per visitar centres científics per als alumnes.
La inscripció es clou el 31 de març de 2013, però hi ha temps per a realitzar i lliurar el vídeo fins al 30 d'abril de 2013.
X(p)rimenta 2013 és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, que enguany compta amb el patrocini dels Vilars Rurals, del Grup SERHS.
X(p)rimenta 2013 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Fundació La Caixa, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i Physics.
Per a més informació, consulteu www.recercaenaccio.cat
Si voleu efectuar una consulta podeu adreçar-vos a david.segarra@fundaciorecerca.cat 

dimarts, 5 de febrer del 2013

l'ESC Mossèn Ramon Bergadà , bloc de la setmana a la XTEC

El bloc de l'ESC Mossèn Ramon Bergadà de Constantí ha estat nomenat "bloc de la setmana" a la Xtec Bloc. Els alumnes de les quatre aules del cicle superior de l'escola Mossèn Ramon Bergadà de Constantí publiquen en els seus espais les revistes que escriuen, Notícies fresques,...
Enhorabona per la feina ben feta!

Avui 5 de febrer se celebra el Dia de la Internet Segura

05/02/2013. L'adquisició de la competència digital i l'exercici responsable de la ciutadania passa per tenir coneixements i ser conscients tant del potencial de les tecnologies com d'allò que pot comportar riscos, de la construcció de la pròpia identitat digital i saber salvaguardar les dades personals, detectar abusos i saber demanar ajut o conèixer els sistemes de protecció contra les amenaces. 
En aquesta línia varem crear la presentació "Xarxes socials amb seny" a petició de l'Institut Comte de Rius. Es va fer la xerrada el passat divendres, dia 1 de febrer. La presentació anava acompanyada d'una e-Nota, document recopilatori d'informacions interessants complementàries.
Podeu emprar lliurement la presentació i nota o, si ho creieu oportú, demanar que vinguem del CRP a exposar-ho. 
L'ús responsable i crític dels mitjans i serveis tecnològics és un tema important que mereix atenció i conscienciació. Per a tenir l'oportunitat de reflexionar al voltant de la seguretat a Internet per a joves i menors, s'organitza el Dia de la Internet Segura. El Departament d'Ensenyament, com en anys anteriors, es fa ressò de la celebració i posa a l'abast dels centres educatius de Catalunya materials didàctics per treballar el tema a l'aula.


Comparteix