dimecres, 27 de juny del 2012

MicroTallers SummerTAC

Per tercer any consecutiu, els dies 4 i 5 de juliol farem els SummerTAC, microtallers d'estiu, al CRP del Tarragonès, de 9 a 14h. Hi treballarem: realitat augmentada georeferenciada i amb marcadors, Google Apps de centre, descobrir/classificar/compartir amb Scoop.it i Twitter, per acabar amb "La meva XTEC, serveis per a l'educació i el treball cooperatiu". 
Cal fer la incripció a:

dimarts, 26 de juny del 2012

Com educar les emocions?

La Direcció d'Innovació, Recerca i Gestió del Coneixement de l'Hospital Sant Joan de Déu ha tret el núm. 6 dels Quaderns Faros (observatori de salut de la infància i l'adolescència www.faroshsjd.net). El títol és Com educar les emocions? La intel·ligència emocional en la infància i l'adolescència. El cooordinador del volum és Rafael Bisquerra, i les autores i autors són: Eduard Punset, Fancisco Mora, Esther García Navarro, Èlia López Cassà, Juan Carlos Pérez-González, Linda Lantieri, Madhavi Nambiar, Pilar Aguilera, Nieves Segovia i Octavi Planells. Tots els documents produïts per l'Observatori Faros estan disponibles i de lliure accés al web que us hem indicat més amunt.

divendres, 8 de juny del 2012

Oferta universitària de cursos d'estiu de la Xarxa Vives

Us presentem la Guia de cursos d'estiu 2012 de la Xarxa Vives d'Universitats (http://www.estiu.info/), on trobareu informació sobre els 671 cursos que s'organitzen el 78 localitats del nostre àmbit lingüístic. Aquesta Guia ha esdevingut una de les ofertes de formació d'estiu més important d'Europa i la de més relleu en l'àmbit de la cultura ctaalana. Cal destacar que un nombre significatiu de cursos apareixen com a susceptibles d'obtenir reconeixement per les universitats que integren la xarxa. Està adreçada principalment a tot l'estudiantat de grau i de postgrau, però també per a qualsevol persona interessada a ampliar els coneixements universitaris en qualsevol camp del saber.




dimecres, 6 de juny del 2012

"Teatre per a nens i no tan nens", de Vicenç Cañón

Encara que no és habitual, aprofitem aquest espai per recomanar-vos un llibre. Es tracta d'un recull de set obres de teatre del gènere infantil fruit de l'experiència àmplia i la trajectòria dilatada en les arts escèniques del seu autor, des de molts àmbits: actor, director, professor d'art dramàtic, expert en pedagogia del teatre, monitor de teatre infantil, etc. L'agilitat en els diàlegs, els canvis en la fortuna, el continu moviment, la naturalitat del llenguatge, l'ajut de les acotacions, el contrast, etcètera, fan d'aquests textos un material base molt adient tant per llegir com per representar, en especial, als col·legis. Aquí el teatre es converteix en un experiència divertida, imaginativa, intrigant, comunicadors, educativa i transformadora.

divendres, 1 de juny del 2012

Jornada "I tu? Com utilitzes les tecnologies amb alumnes?"

Avui us presentem una nova tongada de formació dins del marc els MicroTallersTAC impulsats pel CRP. En aquest cas, serà una jornada, que es durà a terme el proper dimecres 6 de juny, a les 18h a la Sala Minerva (segona planta de l'Edifici Llull del Complex Educatiu). Si encara no ho heu fet, us podeu inscriure a l'adreça següent: xsune@xtec.cat. Per a més informació: http://goo.gl/uD9OK. Elisenda Bargalló (INS Len Vinyes) tractarà sobre "eTwinning, short i altres"; Rafael Peral (INS Cal·lípolis) sobre "Gestió d'equips de treball i d'activitats amb alumnat mitjançant eines TIC i un programa de gestió de dades clíniques (GOWIN)"; Lourdes Sánchez (Cal·lípolis) "E-portoli de projecte per als crèdits de síntesi en cicles formatius"; Immaculada Mañé (INS Serra de Miramar) "What about meeting some students in Russia?" i, per acabar, Jordi Pardo (INS Ernest Lluch) "Utilització d'eines googledocs/drive".

Comparteix