divendres, 27 d’abril del 2012

Actuacions educatives d'èxit en l'alumnat nouvingut

La Universitat Rovira i Virgili, el dia 9 de maig, portarà a terme, concretament a la Sala de Graus (ETSE) del Campus Sescelades, la Jornada de presentació dels resultats del Projecte I+D+i CONEXITO. Aquest projecte tracta la millora de la convivència i l'aprenentage en els centres educatius de primària i secundària amb alumnat immigrant, i està vinculat al Projecte Integrat INCLUD-ED: Strategies fir inclusion and social cohesion in Europe from education (6è Programa Marc, Comissió Europea, 2006-2011). Amb aquesta jornada es pretén posar a disposició de la societat i de la comunitat educativa les evidències identificades en la recerca, obrir el debat i contribuir a l'esforç col·lectiu per aconseguir una educació de qualitat per a tot l'alumnat. Es farà de les 17.30 a les 19.45 hores. Inscripcions i més info a: http://pedagogia.fcep.urv.cat/convivenciayaprendizaje/

dijous, 26 d’abril del 2012

Concursos de Mans Unides adreçats a la comunitat educativa

Mans Unides organitza en l'àmbit estatal dos concursos adreçats a la comunitat educativa per a aquest curs 2011-2012 el termini dels quals finalitza el 6 de maig. El primer correspon a la X edició del Concurs de Cartells per a Centres Educatius, amb l'objectiu de premiar el millor disseny basat en el lema de la campanya 2013: "No hi ha justícia sense igualtat". En el segon, la II edició del Concurs de Relats per a nens i joves, relacionats amb el lema de la campanya actual: "La salut, dret de tots: Actua!". Els treballs de cada modalitat els podeu presentar a l'adreça següent: 
Mans Unides. Rambla Nova, 119 A, 2n 2a (43001) Tarragona.

dimarts, 24 d’abril del 2012

MicroTallersTAC 2.0

Inscriviu-vos-hi fins al 30 d'abril! Des del CRP del Tarragonès us oferim la possibilitat de participar en diverses accions de divulgació/formació de serveis i eines web relacionats i aplicats a l'educació tant pel que fa a l'atenció directa a l'alumnat com a la confecció i organització de materials educatius. En aquesta ocasió us oferim quatre tipus d'activitats: MicroTallersTAC oberts al professorat en general, MicroTallersTAC a centre, jornades obertes al professoart en general, i Jornada oberta de presentació de les vostres experiències d'aula amb ús de tecnologies o com a instrument de desenvolupament professional amb companys i companyes docents o en la gestió del centre. Trobareu tota la informació:
https://sites.google.com/site/microtallerstac/microtallers-2-0

dilluns, 23 d’abril del 2012

dijous, 19 d’abril del 2012

VI Fòrum Trics, demà 20 d'abril!

El Fòrum de treballs de recerca i crèdits de síntesi (ciències i tecnologia) és una iniciativa que va néixer a Tarragona l'any 2007 i des d'aleshores ha anat creixent tant en quantitat com en qualitat. Es tracta de dedicar una jornada a la presentació de treballs de recerca de batxillerat i crèdits de síntesi de formació professional de grau superior en l'àmbit de les ciències i la tecnologia al Camp de Tarragona per part dels seus autors. Són els nois i noies els protagonistes tant de la transmissió de la recerca a l'hora de fer l'exposició com de la recepció del mestratge de les exposicions de la resta de companys i companyes. Enguany es fa el dia 20 d'abril al Complex Eductiu de Tarragona. La iniciativa es porta a tertme des del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès amb la col·laboració de l'AEQT i el Col·legi d'Enginyers. Podeu obtenir més informació: 
https://sites.google.com/a/xtec.cat/forum-trics/presentacio

dilluns, 16 d’abril del 2012

Jornada "Aumentame 2012" a Tarragona

L'Associació Espiral, Educació i Tecnologia i la Universitat Rovira i Virgili organitzen la Jornada Aumentame, Realitat Augmentada a l'Educació, a Tarragona, dissabte 28 d'abril. La iniciativa forma part del projecte Aumentame (http://aumenta.me/) i pretén esdevenir un punt de trobada per a l'intercanvi d'idees, experiències, projectes i novetats sobre la realitat augmentada aplicada a les aules. la realitat augmentada es pot considerar una part significativa de les actuals tecnologies emergents. Emmarcada dins dels processos d'ensenyament-aprenenatges, pot ajudar-nos a comprendre el canvi des d'una òptica reeixida. El consepte aporta nous entorns per explorar, nous reptes i noves formes d'ensenyar i aprendre. La informació completa la teniu a:

Premi Escoles Verdes 2012

La Generalitat de Catalunya convoca el Premi Escoles Verdes 2012 amb l'objectiu de reconèixer iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat desenvolupades pels centres educatius de Catalunya amb el Distintiu d'Escola Verda. El premi consta de dues categories: premi a una trajectòria de millora continuada en l'ambientalització integral del centre i en la millora del seu entorn, i premi a una actuació singular de caràcter innovador vinculada a l'energia sostenible. La dotació econòmica és de sis mil euros per a cadascuna de les categories.  La data límit de presentació s'acaba el 27 d'abril  les 12 hores. Les candidatures s'han de presentar, a proposta de tercers, en la fomra que s'especigfica al tríptic que podeu trobar al web:
http://www.gencat.cat/territori/premismediambient

dimarts, 10 d’abril del 2012

5es Jornades d'Experiències Musicals

L'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya celebra enguany els deu anys de la seva constitució. Això vol dir que el dia 18 de maig de 2002, un grup de 16 persones es van reunir a la Facultat d'Educació de Girona per constituir l'assemblea fundacional.
Actualment, ja són més de 550 persones associades i per aquest any ens proposen les Cinquenes Jornades d'Experiències Muscials. L'esdeveniment es farà a Reus el dia 14 d'abril, a l'Institut Salvador Vilaseca. Per tenir més informació i per inscriure-s'hi, us podeu adreçar a: 

Comparteix