dijous, 29 de març del 2012

Curs sobre evolució humana i prehistòria

Des de l'àmbit de les activtats pedagògiques de l'Obra Social de Catalunya Caixa us proposem un curs, adreçat a a professorat d'educació secundària i batxillerat, sobre Introducció a l'Evolució Humana i la Prehistòria, que es farà el pròxim mes de maig a Tarragona, en col·laboració amb l'IPHES (Instittut de Paleoecologia Humana i Evolució Social) de la URV.
El curs es portarà a terme al Campus Catalònia de la URV, a l'Avinguda Catalunya, 35 de Tarragona, i per inscriure-s'hi no cal tenir coneixements previs. Es portarà a terme en dues sessions de 15 a 20h els dies 2 i 4 de maig. S'hi lliuraran materials didàctics per treballar a classe. En el següent enllaç podeu obtenir una àmplia informació sobre el curs: http://professorsiciencia.catalunyacaixa.com.


dimarts, 27 de març del 2012

Com ensenyar als qui no volen?

 La Fundació Pere Tarrés, en col·laboració amb la URV, presenta el dia 12 d'abril, de 18 a 19.30h, a l'Aula Magna del Campus Catalunya, una conferència del psicopedagog Juan Vaello, que explicarà com aconseguir un clima òptim a l’aula i quins recursos i estratègies es poden utilitzar per fer classe als qui no volen.
En aquesta segona edició, es vol aprofundir en les relacions que s’estableixen entre professorat i alumnat. L’aula és molt més que l’espai on es fan les classes, és un espai de convivència entre persones que estableixen vincles intel·lectuals i afectius fruit de les moltes hores que passen junts. Quan apareixen els conflictes i la desmotivació de l'alumnat, cal buscar estratègies que resolguin aquests conflictes i prevenir-ne altres de futurs.  Aquesta és una activitat gratuïta i oberta a tothom, podeu inscriure-us aquí: 
http://esdeveniments.peretarres.org/index.aspx?id=EXT_20120314101550  Per a més informació:
 sseetarragona@peretarres.org

dilluns, 26 de març del 2012

Promoció de l'FP a Tarragona

"Formació professional i desenvolupament econòmic" és el títol de la segona edició de Professional Point, que es portarà a terme a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Tarragona el dia 30 de març, de 9.15 a 13.30 hores. Cal fer la inscripció per assistir a la jornada a: imet.tarragona.cat.
A banda de la benvinguda de les autoritats, hi haurà una conferència de Salvador Soler sobre qualificacions i competències professionals. Antoni Barrufet farà una xerrada sobre la valoració de l'estudi d'inserció dels alumnes titulats de formació professional a Tarragona. També es portarà a terme una xerrada sobre la formació professional a l'àmbit municipal: el consell de la formació professional de Terrassa, en què intervindran Joan Sanahujes, Manel Pérez i Josep M. Marco. Es farà, per acabar, una projecció d'activitats professional point 2012.

dimarts, 20 de març del 2012

Excel·lència, compromís i innovació a les aules

La Quarta Jornada Espurn@ arriba enguany al cinquè aniversari, i es consolida com una proposta educativa valuosa i present a moltes escoles i instituts del país. Excel·lència, compromís i innovació són els eixos al voltant dels quals gira la IV Jornada. Aquesta trobada s'adreça al professorat d'educació infantil, primària i secundària, i també al de formació d'adults, aules hospitalàries i biblioteques escolars que desitgin conèixer el projecte o aprofundir en la seva dinàmica docent. La IV Jornada es durà a terme el 24 de març de 9 a 14h. a l'edifici del Rectorat de la UAB al Campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). Podeu accedir a tota la informació a través de l'adreça http//www.espurna.cat/klaustre i dir la vostra a Twiter amb el hastag #4espurna.

dijous, 15 de març del 2012

LECXIT, lectura per a l'èxit educatiu: es busquen voluntaris!

Lectura per a l'èxit educatiu, LECXIT, és un programa promogut per la Fundació "la Caixa", la Fundació Jaume Bofill i el Departament d'Ensenyament. Té per objectiu millorar la comprensió lectora dels infants. L'activitat principal consisteix que persones voluntàries es trobin amb alumnes de 9 o 10 anys per llegir conjuntament en horari extraescolar. Així, els infants incrementen les seves capacitats de comprensió lectora i milloren en totes les matèries. La persona voluntària contribueix a la creació d'un espai d'entreteniment, confiança i compromís educatiu amb l'infant. Animeu-vos a posar el vostre granet de sorra! Podeu trobar més informació de la iniciativa a la web www.lectura.cat o podeu enviar un correu electrònic a voluntaris.lectura@fbofill.cat.

dimecres, 14 de març del 2012

Kdm parl de drogus

La Fundació "la Caixa", dins el marc de l'obra social, convida els centres de secundària i batxillerat a una activitat a l'entorn de l'exposició "Parlem de drogues". Es tracta d'assistir a la representació d'una obra de teatre feta i interpretada per un grup de Tarragona. La representaicó està pensada per a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i Batxillerat. Dura 40 minuts i està escrita i dirigida pel grup de teatre tarragoní BOIKOTeatre. Les representacions es porten a terme al Caixafòrum del carrer Cristòfol Colom, 2 de la ciutat. Es faran representacions els dies 14, 21 i 28 de març, a les 9.30h i a les 11h. La sessió del dia 28 a les 11 està pensada només per a BAT. Els centres interessats es poden adreçar a mdfuster@fundaciolacaixa.es o al telèfon 977 24 88 06.

dilluns, 12 de març del 2012

Ja sou de la Xarxa d'Escoles Associades de la UNESCO?

Avui aquest apunt ens serveix per fer-vos una proposta. La UNESCO és l'Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura. Les Escoles Associades de la UNESCO van néixer el 1953 amb l'objectiu de fomentar la cooperació i la pau internacionals a través de l'educació escolar. Actualment participen en aquest pla més de 8.500 centres d'ensenyament de tot el món i de tots els nivells (infantil, primària, secundària, universitària). 
Per esdevenir escola associada de la UNESCO cal elaborar un projecte per dur a terme durant dos cursos, on s'esmenti el tema escollit, els objectius, les activitats, els materials i l'avaluació. El compromís inicial per incorporar-s'hi cal que tingui el vistiplau del claustre i l'aprovació del consell escolar del centre. Us podeu adreçar a xeauc@unescocat.org. Més info: http://www.unescocat.org/ca/arees/xarxa-civil-unesco/escoles-associades/projectes-destacats. També us podeu adreçar a l'Escola Campclar, que ja forma part de la xarxa.

divendres, 9 de març del 2012

Monogràfic de recursos sobre l'aigua

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua el proper dia 22 de març, des del CRP del Tarragonès hem elaborat un monogràfic de recursos pedagògics sobre la nostra principal font de vida, part essencial del planeta Terra, de la qual depèn directament la subsistència de totes les espècies que l'habiten.
Hi trobareu tota mena d'activitats pedagògiques, informacions diverses, recursos didàctics teòrics i pràctics per a tots els nivells educatius, i en diversos formats (sonor, audiovisual, etèctera).






dimecres, 7 de març del 2012

Dia Mundial de la Poesia, 21 de març!

El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo, el poeta Narcís Comadira ha escrit el poema Quatre paraules, que s'ha traduït a vint llengües, les oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els ciutadans del país. El Dia Mundial també comptarà amb tot un seguit de recitals poètics arreu dels territoris de parla catalana. Tota la informació sobre les accions i celebracions al voltant del Dia Mundial de la Poesia es pot consultar http://diamundialpoesia.wordpress.com, un espai de participació i d'intercanvi per a entitats i col·lectius arrelats al país i que teballen en la promoció de la seva llengua pròpia.


dilluns, 5 de març del 2012

Química a Infantil i Primària. Una nova mirada.

La degana i la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre: Química a Infantil i Primària. Una nova mirada (editorial Graó) Grup Kimeia. Coordinació Mercè Izquierdo. Hi intervindran: Jaume Cela, mestre, pedagog i escriptor, i Mercè Izquierdo, catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB. L'acte tindrà lloc el dijous 15 de març, a les 18h, a la sala Ramon Fuster del Col·legi (Rambla Catalunya, 8, principal, de Barcelona). Us preguem que confirmeu la vostra assitència: 933170428 o activitats@cdll.cat.

dijous, 1 de març del 2012

Música simfònica al món educatiu

La Fundació Privada Camerata XXI és una institució creada el març de l'any 2002 des de l'Associació "Conjunt Orquestral Camerata XXI", entitat educativa i cultural que neix a les comarques meridionals l'any 1990. Té per objecte el foment i la promoció de la formació integral dels joves a través de la música, així com la formació permanent dels joves professionals de la música i la difusió cultural i social de la música. A partir del material educatiu "Anem a concert" editat i publicat per la Fundació, aquesta ha engegat un programa exhaustiu d'acostament del món interpretatiu i creatiu als infants i joves: "Anem a concert amb l'orguestra simfònica". Aquest programa està dissenyat especialment per apropar la música simfònica al sector educatiu. Més info a: http://www.camerata-xxi.com/

Comparteix