dimarts, 28 de febrer del 2012

Premi de l'APPC per trobar logotip del 35è aniversari

L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral "La Muntanyeta" convoca un concurs de logotips amb el propòsit de seleccionar-ne un que pugui ser usat per a la celebració del 35è aniversari. Cal dissenyar un logotip i fer una proposta d'imatge corporativa en format DINA4. El termini acaba el 16 de març. Les propostes es poden lliurar personalment a les oficines de la secretaria del centre o a l'adreça de l'Associació c. Muntanya de Sant Pere, s/n 43007 Tarragona.
Per tenir més informació podeu enviar un mail a l'adreça electrònica appc@appctarragona.org

dilluns, 27 de febrer del 2012

Beques i premis de la URV curs 2011-2012

La Fundació Repsol i el Consell Social de la URV convoquen beques per a estudiants d'últim curs de BAT o de cicles formatius de grau superior que vulguin matricular-se el curs següent en algun ensenyament de la URV. Fins a un màxim de cinc beques per curs acadèmic. El termini s'acaba el 28 de juny:  http://goo.gl/loSN9
Per altra banda, el Consell Social ha obert els premis a treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatious de grau superior. Fins a un màxim de deu beques per curs acadèmic.
En aquest cas, el termini finalitza el 18 de maig: http://goo.gl/ZJl4J

divendres, 24 de febrer del 2012

Recull dels debats "Ser mestre avui"


Us notifiquem que podeu trobar on line tots els debats que s'estan produint en el marc de la docusèrie Què vol dir ser mestre avui? a TV3 a l'adreça electrònica http://sermestreavui.cat/tots-els-debats/
Per una altra banda, us notifiquem que, a causa de la baixa participació, hem hagut de suspendre les trobades a l'Escola del Miracle de Tarragona per veure els debats conjuntament. Aprofitem aquest espai per mostrar públicament el nostre agraïment a l'Escola del Miracle per la seva acollida i amabilitat i també als docents que han participat en aquestes quatre primeres trobades.

dimecres, 22 de febrer del 2012

V Jornades "Interaccions educatives amb animals"

La Secretaria de les V Jornades tècniques "Interaccions terapèutiques i educatives amb animals" anuncia el període d'inscripció a les jornades, que anirà del dia 1 al 20 de març. Les jornades es portaran a terme a Salou els dies 11 i 12 de maig. Cal adreçar-se per correu al comitè organitzador a l'adreça jornadas@tanamigos.es, si es vol presentar comunicacions caldrà enviar el títol complet, les dades de l'autor i un breu resum. Enguany les jornades se centraran en teràpies o activitats assistides amb gossos en algunes de les següents àrees temàtiques: discapacitat física o psíquica, geriatria, animals i societat i educació assistida per animals. La pàgina web és www.tanamigos.es.


dijous, 16 de febrer del 2012

Curs d'Arqueologia i didàctica a Tarragona

El Camp d'Aprenentatge de la Ciutat de Tarragona i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica proposen un curs en què hi podreu trobar unes sessions docents que reflectiran els aspectes fonamentals tècnics d'aquesta ciència, amb al·lusions directes a la ciutat de Tàrraco, seguides d'unes sessions de treball d'aplicacions didàctiques sobre els temes presentats.
Les sessions seran el dia 27, el 28, el 29 de febrer; i l'1, 2 i 3 de març.
El lloc de realització de les sessions del 27 al 2 de març serà la seu de l'ICAC, Plaça d'en Rovellat, s/n. La sessió del 3 de març es farà als espais del Camp d'Aprenentatge de la ciutat de Tarragona, a l'Autovia de Salou, s/n (Complex Educatiu de Tarragona). Les inscripcions per a docents cal fer-les des de: http://www.xtec.cat/formacio/index.htm (codi 7000150507). Per a no docents, cal enviar sol·licitud amb dades personals a info@icac.net o e3900018@xtec.cat.

dilluns, 13 de febrer del 2012

Nou debat dins "Ser mestre avui", dimecres 15!

Dimecres vinent dia 15, us esperem a totes i tots a l'Escola del Miracle de 18 a 20h, per assistir plegats en directe  al tercer debat educatiu dins del marc de la docusèrie Mestres de TV3. Aquest tercer debat, des de Manresa, tractarà sobre la convivència i la gestió de l'aula.
Quins són els límits que faciliten la convivència a l'aula? n'és el títol. En aquest cas debatran Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia, Joan Girbau, professor de l'INS Eugeni Xammar de l'Ametlla del Vallès i Assumpta Pla, del Col·legi de Docents del Bages.
Us hi esperem!

VI Premi APELLC JOVE

L'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) convoca el premi joves.lit, Sant Jordi 2012. Hi poden optar narracions o reculls poètics de tema lliure en llengua catalana escrits per joves d'entre 14 i 21 anys. Aquest premi es divideix en dues modalitats segons l'edat: un premi al millor relat o millor recull de poesia per a joves d'entre 14 i 17 anys, i un premi al millor relat o millor recull poètic per a joves d'entre 18 i 21 anys. L'extensió és d'un mínim de 20 fulls DIN A4 mecanografiats a doble espai i per una sola cara, i un màxim de 30. El termini per enviar els treballs és el 30 de març. Podeu tenir més informació a l'adreça:
http://www.apellc.org/joveslit

dimarts, 7 de febrer del 2012

Programa de formació de formadors




Ens plau fer-vos arribar el programa de formació de persones formadores/res per al mesos de març a juny de 2012, com a continuïtat de l’iniciat al mes de setembre de 2011.
A. Activitats del Pla de formació de formadors/res 2011-12
 A.1 Activitat bàsica/imprescindible
 7005030021 El bon assessorament a centre, la comunitat de pràctiques. 
A.2  Activitats instrumentals
 7005060021 Habilitats i estratègies comunicatives.
 7005070021 Biblioteca i món digital.
 7005080021 Metodologies, habilitats personals i tècniques específiques en contextos de formació.
B. Activitats proposades directament des de l’equip de formadors/es “Estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit escolar” de l’ICE de la URV
7005440021  Presentació d'un projecte de mediadors de referència en un Institut.
7005450021 Gestió d'aula efectiva.
7005500021  Jornada de continuïtat. Anàlisi de casos de resolució de conflictes. 
7005400021 Disseny de formacions semipresencials.
 Programa amb  la informació del contingut de les activitats ahttp://agora-ice.urv.cat/docencia/iceurvnu/
 Inscripcions de 3 al 17 de febrer a: http://xtec.cat/formacio/cercador/index.htm

dijous, 2 de febrer del 2012

CINC Cinema infantil en català al Tarragonès

Us presentem la nova programació del Cicle de sessions de cinema infantil en català que es projecta a diverses poblacions durant els caps de setmana de gener, febrer i març de 2012.
Hi col·labora la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i OCINE (www.ocine.es).
Al Tarragonès podeu veure les següents projeccions a Tarragona i Vila-seca:
Els barrufets: 27 de febrer.
Floquet de neu: 3 de març.
Tintin i el secret de l'Unicorn: 10 de març.
El gat en botes: 17 de març.
Alvin i els esquirols: 24 de març.

Podeu consultar la resta de la cartellera de les poblacions de Montblanc, Reus i el Vendrell a www.gencat.cat/llengua/cinc/





Comparteix